TX Eventx - шаблон joomla Joomla

O nama

Ideja o nastanku oldtimer kluba proistekla je od grupe entuzijasta, zaljubljenika u stara vozila, koje isti i posjeduju. Tako su u ljeto 2008. godine i počeli realizaciju te ideje.

Klub Oldtimer„Classic",Travnik, nalazi se u srcu Bosne i Hercegovine, osnovan je 08.07.2008. godine kada je upisan u registar udruženja građana u nadležnom Ministarstvu pravosuđa i uprave Srednjobosanskog kantona Bosne i Hercegovine.

Prvi je registrovani klub na ovom području koji ima za cilj očuvanje i unapređenje tehničke kulture, prvenenstveno sa vozilima koja imaju status oldtimera. Članovi smo Sportskog saveza općine Travnik, a možemo biti i članovi drugih sportskih organizacija u skladu sa odlukom skupštine.

Klub broji preko 40 članova koji u svom vlasništvu imaju jedno ili više vozila-oldtimera. U toku svog postojanja klub je učestvovao na više manifestacija tj. skupova oldtimera kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Finansiranje se vrši iz prihoda od članstva u klubu, kao i donacija, sponzorstva na manifestacijma gdje klub učestvuje. Također, isti se finansira i preko projekata na koje aplicira po osnovu konkursa ili javnih poziva.